Over mij

Mijn naam is Ineke Stokkingreef, getrouwd met Rob en moeder van 2 volwassen jongens. Ik ben woonachtig in Ypelo, in het mooie buitengebied tussen Wierden/Enter. Mijn werkzame leven is begonnen in het ZGT als operatieassistent en aanvullend heb ik de opleiding endoscopie assistent met succes gevolgd en heb met passie 7 jaar gewerkt op de endoscopieafdeling van het ZGT. Aansluitend heb ik 11 jaar gewerkt als operatieassistent bij het Orthopedisch Centrum Oost-Nederland in Hengelo. Ik heb lang getwijfeld om de switch te maken om voor mezelf te beginnen als gewichtsconsulent/voedingsdeskundige. Het was een lastige keuze mede doordat ik een fantastische baan en een geweldige werkgever had. Door mijn persoonlijke ervaringen in het kader van het afvallen en de onrustige tijd door de corona met alle gevolgen voor de gezondheid, is het me des te duidelijker geworden dat dit een leefstijl is die ik ook anderen aan wil bevelen. Vandaar dat ik de professionele opleiding BGN gewichtsconsulent / voedingsdeskundige heb gevolgd om met veel opgedane deskundigheid de medemens te helpen een betere versie van zichzelf te maken. Mijn deskundigheid en motivatie zullen hierbij een grote rol spelen.

Vitamineke zal niet zeggen wat je wel en niet mag eten, maar draagt bij aan wat je voor jezelf kunt onderzoeken wat passend is. Afvallen moet geen honger lijden zijn, een standaard advies bestaat niet. Ik help mee om afwegingen te maken als het om bewegen en voeding gaat. We gaan samen naar een leefstijl met voeding die veelal onbewerkt, seizoensgebonden, duurzaam, biologisch en liefst lokaal is.

Mijn cliënten bestaan uit gezonde, maar ook mensen met overgewicht en iedereen die op zoek is naar een betere leefstijl en ook toegankelijk voor mensen met een beperkt budget. Dit laatste is voor mij erg belangrijk, omdat gezond voedsel vaak ook een hoog prijskaartje heeft. Door het volgen van de workshops kan ik ook voor deze categorie ook mijn steentje bijdragen.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik diegene ben die je moet hebben voor de aanpak van de preventie van allerlei chronische ziekten, door mijn sterke wil, daadkracht en vastberadenheid.

‘Laat voeding Uw medicijn zijn en medicijn uw voeding’

‘Je gezondheid is je kostbaarste bezit’

‘Eet jezelf gezond’

‘Je wordt niet dik van veel eten, je gaat veel eten van dik zijn’