Persoonlijke begeleiding

Ik begeleid je naar een gezonder eet- en leefstijlstijlpatroon, met een blijvend resultaat. Stapsgewijs met gezonde voeding, goed vol te houden, zonder ingewikkelde diëten en volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Alle adviezen zijn op deze manier wetenschappelijk onderbouwd

Elk advies is afgestemd op de individu. Geen enkel advies is standaard en in overeenstemming met de cliënt  bepaald. 

Het is niet zwart/wit. Met gebruik maken van de dag en weekkeuze die niet in de Schijf van Vijf staan  van het voedingscentrum, zijn er nog steeds momenten waar het iets minder gezond gegeten kan worden zodat het niet een project wordt met alleen sla en komkommer, dat houdt niemand vol.

Heb je een hulpvraag omtrent voeding/leefstijl dan kan je bij mij terecht zonder doorverwijzing van de huisarts. Kijk voor vergoeding wel even of je zorgverzekeraar de kosten vergoedt.

Kennismakingsgesprek

Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Wil je met me verder dan gaan we een intake gesprek inplannen en samen aan de slag. Ik zal je dan ook vragen om een intakeformulier in te vullen en een voedingsdagboek bij te houden waarin je 1 doordeweekse dag en een weekenddag bijhoudt met de daarbij benodigde instructies.

Contact opnemen

Intakegesprek

Een intake duurt 45 – 60 minuten. Aan het begin van ons gesprek zal ik mezelf voorstellen en wat over mezelf vertellen. Via het intake formulier dat ik per mail of uitgeprint heb meegegeven gaan we kijken naar je hulpvraag, medische gegevens, leefsituatie, dieetgeschiedenis, motivatie, leefstijl en persoonlijke doelen.

Daarna wil ik graag weten de reden is dat je bij mij gekomen hebt en wat je aan het einde graag zou willen bereiken en waarom.  Tevens zullen we ook het voedingsdagboek doornemen.

Als laatste zullen we wat metingen doen. Hierbij kun je denken aan het meten van je lengte, gewicht, buikomvang maar ook vetpercentage en spiermassa.  De metingen zijn iedere keer een graadmeter om te kijken of we onze doelen behaald hebben.  We houden ons niet erg vast aan de metingen omdat het wel een moment opname blijft, vandaar dat we de metingen meenemen als graadmeter.

Begeleidingsplan

Ook de vervolgconsulten zullen er ontspannend uitzien. In de eerste consulten zullen we samen doelen gaan stellen dat realistisch en haalbaar zijn. Ik vind het belangrijk dat er kleine succesmomenten zijn in ons traject, zodat er kracht uit dat succesmomenten gehaald kan worden. Deze kracht zorgt voor extra motivatie om door te gaan.

De probleemstelling en hulpvraag worden meegenomen in de analyse van voeding en leefstijl om tot een goed afgestemd plan te komen dat realistisch en haalbaar zal zijn. Mijn motivatie en empathie zal je een helpende hand bieden. Ik zal samen met je zoeken naar oplossingen.

Vervolgconsulten

Tijdens de consulten wil ik bij jou gedragsverandering bewerkstelligen. Wat is nu gedragsverandering. Je wilt iets aan jezelf veranderen, denk hierbij aan afvallen, fitter worden, meer gezonde variatie etc. Je bent dan gewend om bepaalde dingen te doen. Qua voeding zal ik in het begin kleine veranderingen toepassen, die bij jou passen en op gebied van bewegen kunnen dat in de eerste instantie ook kleine veranderingen zijn zoals boodschappen op de fiets, vaker de trap nemen in huis, loop wat vaker naar buiten etc. dit zijn veranderingen die de oude gewoontes gaan vervangen. Het hoeft echt niet direct een dagelijks bezoek aan de sportschool te worden. Uiteindelijk door deze verandering ben je in staat om je doelen te behalen. Ik zal blijven motiveren en daarvoor handvatten bieden.

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en zijn er meetmomenten om de voortgang te bepalen en eventueel bij te sturen waar nodig.

Tijdens het gehele proces sta je er niet alleen voor. Ik loop samen met je mee. Ik zal je coachen wanneer het goed gaat maar ik zal er ook voor je zijn als het even iets tegen zit. Leefstijl veranderen kan alleen jijzelf doen. Een terugval? Dan kan je altijd mailen of bellen en zorg ik ervoor dat je alles weer onder controle krijgen. We gaan dit samen doen.

Prijzen

Pakket 1: 5 afspraken, analyse 90 minuten + 4 vervolgconsulten (30 minuten) € 182.- incl. 21% btw.

Pakket 2: 7 afspraken, analyse 90 minuten + 6 vervolgconsulten (30 minuten) € 260,- incl. 21 %btw.

Pakket 3: 9 afspraken, analyse 90 minuten + 8 vervolgconsulten (30 minuten) € 312,- incl. 21% btw.

Preventie en revalidatie van (long) Covid-19

Hoofddoel: Met gezonde voeding vermoeidheid en zwakte bestrijden met deskundige en plezierige begeleiding. 

Preventie is een belangrijk onderdeel ter voorkoming van allerlei ziekten, waaronder dus ook Covid-19, wat steeds meer duidelijk is geworden.

In combinatie met fysiotherapie, is mijn begeleiding van voeding noodzakelijk om een goed herstel te realiseren. 

Ik hanteer 3 criteria voor herstel met voeding.

  1. Goede brandstof en voedingsstoffen voor herstel van je darmflora zijn voor het herstel heel belangrijk. Mijn aandacht zal daar in de eerste instantie voornamelijk op liggen. Met duidelijke uitleg wat de rol van je darmflora is zullen we voeding gaan aanvullen met vezels en probiotica. 
  2. Spieropbouw is erg belangrijk. Spiermassa werkt beschermend voor ons lichaam. Per individu ga ik de voeding aanpassen om goede spieropbouw te realiseren.
  3. Voeding gericht op gezondheidsbevordering. Diversiteit is erg belangrijk in de voeding. Gevarieerd eten met veel groenten, gezonde vetten, voldoende eiwitten en vezels en probiotica. Naar wensen van de klant kan ik tips en heerlijke gezonde recepten aanreiken, die makkelijk te maken zijn en voor iedereen toegankelijk.

Wie wil er niet een gezonde en happy leefstijl, daarom wil ik je aanmoedigen om aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl, waarbij ik een ondersteunende rol zal gaan spelen. 

Neem gerust contact op voor meer informatie.