Walnoten boter

Goede vervanging van pindakaas en ook lekker te gebruiken bij het bakken van cake, koek en brood.

Benodigdheden:

  • 150 gr walnoten.
  • 1 tl honing.
  • ½ tl kaneel.
  • 50 ml walnoot of olijfolie.

Werkwijze:

  1. Rooster de walnoten 10 minuten in de oven op 175 graden Celsius.
  2. Keer ze halverwege en laat ze niet verbranden.
  3. De walnoten laten afkoelen
  4. Walnoten in een keukenmachine met sikkelmes mengen, totdat hij kleverig is.
  5. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de olie, meng dit met de walnootpasta en voeg de olie in straaltjes toe.
  6. Bewaar de pasta in een afgesloten pot in de koelkast, hier kan je hem enkele weken bewaren.

Tip: 

Koop de walnoten als deze bij de boer in een zakje aan de weg worden verkocht. Ze zijn dan goedkoop en erg lekker. Ook in de natuur kom je nog wel eens een walnootboom tegen. Je ogen  open dus bij de volgende wandeling.