Wortelcake met dadels en amandelen

Energierijke cake voor de sporter in voorbereiding naar een wedstrijd of als herstel na training/wedstrijd.

Benodigdheden

  • 140 gr wortel geraspt.
  • 175 gr volkorenmeel (biologisch).
  • 10 gr bakpoeder.
  • 40 gr amandelschaafsel.
  • 60 gr olijfolie extra vierge.
  • 20 ml vers sinaasappelsap.
  • 2 scharreleieren.
  • 70 gr dadels zonder pit.
  • 35 gr honing.
  • 50 gr kwark.
  • 175 gr bananen.

Werkwijze:

  1. Oven voorverwarmen op 165 graden Celsius.
  2. Rasp de wortel.
  3. Vet de bakvorm in.
  4. Prak de banaan en mix met de keukenmachine, de kwark, honing, sinaasappelsap en olijfolie erdoor. Vervolgens de eieren toevoegen en goed doorkloppen.
  5. De wortel, meel en bakpoeder erbij en blijven roeren.
  6. Dadels doormidden snijden en door het beslag roeren.
  7. Het bakblik vullen en bestrooien met het amandelschaafsel.
  8. De cake 35 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Controleer met een saté prikker op gaarheid.

Tip: 

Trakteer op deze heerlijke cake als je jarig bent of een andere reden voor een traktatie. Je zal er mee scoren!!!!! En je werkt mee aan een verantwoorde traktatie.