Zuurdesembrood is een heerlijk ambachtelijk, gefermenteerd brood dat niet is gerezen is met gist, maar met een zurige starter als rijsmiddel. Je kan er zelf veel ingrediƫnten aan toe voegen zoals noten, lijnzaad, haver dadels, appel en kokos. Veel mensen hebben last van gist in combinatie met tarwe met als gevolg een opgeblazen buik en vermoeidheid. Voor hun kan dit een goed alternatief zijn. Door het fermentatieproces is dit brood erg goed voor onze gezondheid, het bevordert het immuunsysteem en is super goed voor onze darmflora.
Het is een stevig brood wat de honger snel stilt, je eet er dus minder van.
Mensen met een Fodmap dieet verdragen zuurdesembrood vaak goed, dus voor deze groep een aanrader.
Wat krijg je bij de workshop?
Je gaat naar huis met een zelfgemaakt brood, een zuurdesemstarter, alle benodigde informatie/kennis en een Goodie bag gevuld met een beugelpot voor het zuurdesem en meelsoorten om je volgende brood te kunnen bakken.